spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Απαράδεκτη κατάσταση. Εκτύπωση E-mail
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι μικροί μαθητές αλλά και οι δάσκαλοι του σχολείου του χωριού μας καταδικάστηκαν να αντικρίσουν μια άθλια κατάσταση στο γειτονικό προς το σχολείο ρέμα. Μια ολόκληρη χωματερή από σκουπίδια μέσα σε άπειρες νάιλον σακούλες έχουν γεμίσει το χώρο δημιουργώντας μια αφόρητη και αντιαισθητική κατάσταση.
Η νοοτροπία ορισμένων να πετούν τα σκουπίδια στο ρέμα δίπλα από το σχολείο μόνο σαν αχαρακτήριστη πράξη μπορεί να ονομαστεί.
Θα έπρεπε βέβαια και οι αρμόδιες αρχές να επιδείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία καθαρίζοντας το χώρο από τα σκουπίδια καθώς και από τις "παλαβοσκιές" που κάλυψαν ένα μεγάλο μέρος της σκάλας και μπήκαν και μέσα στην αυλή του σχολείου.
Και επιτέλους ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι να γίνουν και λίγο δυσάρεστοι σε όσους επιμένουν να μην συμμορφώνονται προς τους κανόνες του σύγχρονου πολιτισμού.
Και για να μην λέμε μόνο τα δυσάρεστα πρέπει να  αναφέρουμε ότι το σχολείο μας απέκτησε πρόσφατα νέες πολύ καλές και σύγχρονες τουαλέτες.
Για τα καλά λοιπόν συγχαρητήρια, για τα άλλα...
 
Το παζαράκι Εκτύπωση E-mail
Έγινε και φέτος το παζαράκι στο χωριό μας. Παράγκες με ρούχα, κουβέρτες παιχνίδια, χαλβάδες κλπ πλημμύρισαν την πλατεία του χωριού. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν τα κλαρίνα που προσέφεραν διήμερο γλέντι σε όσους βρέθηκαν στο χωριό.
 
Εκδρομή στο μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισας Εκτύπωση E-mail
ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΤΗΝ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 ΕΚΔΡΟΜΗ-ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑΣ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ. (ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ). Η ΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ.
 
Ο τρύγος Εκτύπωση E-mail
Άρχισε με καλό καιρό ο τρύγος στο χωριό μας. Η αρχή έγινε με τις πρώιμες γαλικές ποικιλίες Σαρντονέ και Σιράχ και θα συνεχιστεί με τις υπόλοιπες. Η παραγωγή φαίνεται να είναι ποσοτικά περιορισμένη ίσως λόγω των πολύ θερμών ημερών τον  Αύγουστο.
 
Πρόβλημα με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Εκτύπωση E-mail

Η ταλαιπωρία των συγχωριανών μας συνεχίζεται, αφού το ΚΤΕΛ δεν εννοεί να εκτελεί όλα τα δρομολόγια δια μέσου του χωριού μας, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση.

Με πρόσχημα το άναρχο παρκάρισμα των ΙΧ αυτοκινήτων στον Μεσενικόλα και ιδιαίτερα στο Μορφοβούνι, πολλά δρομολόγια λεωφορείων παρακάμπτουν τα δύο χωριά και οι επιβάτες αναγκάζονται να αποβιβάζονται και να επιβιβάζονται στον Αϊ Λια Μορφοβουνίου, τρία ολόκληρα χιλιόμετρα μακρυά από το χωριό.
Μεγάλες ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή που αποδέχεται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Πρέπει άμεσα να διαγραμμιστεί ο δρόμος στα δύο χωριά και να επιβληθούν επιτέλους οι πρέπουσες κυρώσεις σε όσους με το άναρχο παρκάρισμα εμποδίζουν την κυκλοφορία των λεωφορείων.

Άλλωστε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, μαζί με την εγκατάλειψη του δρόμου από τη στάση Μεσενικόλα ως την Κορώνα, ωθεί και τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων να αποφεύγουν τις επισκέψεις στα χωριά μας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει οικονομική ωφέλεια από τον τουρισμό της λίμνης για τα καταστήματα και τους επαγγελματίες του Μεσενικόλα και του Μορφοβουνίου.

 
<< Αρχική < Προηγ. 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 334 - 342 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr